Средно училище “Гео Милев” Варна

Иновативно училище
Училище с традиции в чуждоезиковото обучение

Маратон на четенето 2015

Инициативата се провежда от 2 април – Международния ден на детската книга до 23 април – Международния ден на книгата и авторското право. В хода на Маратона се насърчава четенето и общуването с книгите – носители на непреходните ценности в човешката история и култура. Библиотеките създадоха прекрасна традиция, която събира хората, за да четат заедно, за да обменят мнения и препоръки за книги, за да общуват чрез хубавата книга през времето и пространството. Програмите на Маратона винаги носят нови идеи, допълват ежедневните услуги на библиотеките, привличат все повече внимание с незабравими прояви и предизвикателства към жаждата за знания на любознателните деца и възрастни.
За поредна година Училищна библиотека - СОУ „Гео Милев” - Варна се включи активно в ежегодния национален Маратон на четенето.
В продължение на 2 седмици учениците от СОУ „Гео Милев” имаха възможност да се включат в инициативите на Училищната библиотека като четат познати и непознати произведения на наши и чужди автори, както и да сътворят и представят свое лично творчество. Посетителите на библиотеката можеха да видят и прочетат информационните табла и организираните изложби на стари и ценни книги, както и такава свързана с историята на книгата.
От участниците в Маратона чудесно се представиха ІV „г” клас с класен ръководител Динка Петрова, на които бе предоставен напълно непознат текст за четене. Класът заслужено получи грамота за масовото си участие.
Похвала от третите класове за Велина Бонева и Преслава Чалъкова от ІІІ „з” клас, ежедневни читателки в библиотеката, които се включиха в инициативата с четене на любими енциклопедии.
Читателският клуб „Сладкодумковци” също не пропусна да отбележи празниците на книгата.
Проведен бе и книгописен маратон „Писмо до моя любим герой”, в който се отличи Анастасия Станиславова Людмилова от ІV „б” клас, член на клуб „Сладкодумковци”, със своето писмо до Пепеляшка.
Маратонът завърши на 23 април - Международния ден на книгата и авторското право с участието на най-малките читатели – първокласниците от І „д” клас с класен ръководител Марияна Господинова. Всички те, 23 ученици, с желание донесоха своите любими детски книжки и с нетърпение прочетоха най-хубавите за тях приказки. За старанието си заслужено получиха индивидуални грамоти. Г-жа Марияна Господинова бе изненадана с грамота за най-четящ първи клас за учебната 2014/2015 година с вече 16 регистрирани читатели.
Официален гост в Деня на книгата бе г-жа Валя Кръстева от Детски и средношколски отдел на Регионална библиотека „Пенчо Славейков” – Варна. Тя остана очарована от нашите читатели и изявите на Училищната библиотека, за което ни награди с Грамота за нашето старание и участие в Маратона.
Библиотекар: В. Веселинова

Download file Download file Download file


150424132605  150424132614  150424133004  150424133009
150424133017  150424133237  1 150424133243  1 150424133248