Средно училище “Гео Милев” Варна

Иновативно училище
Училище с традиции в чуждоезиковото обучение

Ученици в Италия, по програма "Еразъм+"

28.11.2022  |   Новини
     Пет  ученици от шести клас и двама учители са на посещение в Италия от 27 ноември до 2 декември 2022 г. Те са участници в проект "STEAM the Music“, програма „Еразъм+“. Заедно със свои връстници от Естония, Полша и Унгария  те гостуват в училище Istituto Comprensivo   Leone Caetani, Чистерна ди Латина.
     В първия ден от своята работна програма те  бяха посрещнати от директора на училището, насладиха се на музикалните изпълнения подготвени за тяхното пристигане и  бяха приети от кмета на града. В програмата са предвидени творчески работилници, steam уроци, презентации и други дейности по теми от проекта.
     Учениците ще посетят столицата на Италия- Рим, където ще разгледат музея на музикалните инструменти. Ще разгледат Villa Adriana и вила Villa D'ESTE  в Тиволи, известна с  многобройните  си фонтани. И двата обекта са   включени в списъка на ЮНЕСКО за световно наследство.  
     Целите на проекта са свързани с подобряване на основните умения с фокус върху STEAM (S-Science, T-Technology, E-Engineering, A-Art, M-Mathematics),  повишаване на   мотивацията за използване на ИКТ при учене и преподаване, подобряване на езиковите умения и способността на учениците да си сътрудничат на английски език, подобряване на комуникативните умения и работа в екип, увеличаване  на разнообразието от извънкласни дейности в училищата.
     Това е втората мобилност по проекта след Унгария. Следващата среща на учениците е в края на м. март 2023 г. в Полша.