Средно училище “Гео Милев” Варна

Училище с традиции в чуждоезиковото обучение

Работен обмен по НП "Иновации в действие"

29.10.2019  |   Новини
          Учители от СУ „Гео Милев“ участваха в тридневен обмен на добри практики в 2 СУ „Акад.Емилиян Станев“ - София по Национална програма „Иновации в действие“. Те наблюдаваха урок по история и цивилизация с използване на информационни технологии  и  програми за 3D представяне на учебния материал. Участваха в час по рефлексия при малките ученици и в гимназиален етап на обучение. Наблюдаваха  творчески иновации  в час по английски език. Срещнаха се с представителите на Ученическия парламент и се запознаха с тяхната дейност.  
           Домакините демонстрираха как мотивират учениците за трайни знания чрез методите на криминалистиката и криминологията. В организираната работилница по криминалистика участниците наблюдаваха под микроскоп различни видове влакна, взеха пръстови  отпечатъци и ги анализираха, писаха с невидимо мастило.
           Варненските учители участваха и в официалното отбелязване на 90- годишнината от рождението на Йордан Радичков, организирано във фоайето на училището.
           Това е втората среща между представители на двете училища. Първата визита от учители  на софийското училище  се проведе в началото на октомври  2019 г. в СУ „Гео Милев“.  Варненските учители запознаха своите колеги с  двете  иновации, които е въвело училището. Използването на театрални техники в обучението по чужди езици -иновацията е въведена в учебната програма  от  2018/2019 г. и с  метода  CLIL – иновацията стартира от учебната 2019/2020 г. Всяка от иновациите има разработена 4-годишна програма на изпълнение.
            В началото на ноември 2019 г.  по НП „Иновации в действие“ в училището предстои посещение на учители от  СУ „Максим Горки“ – Стара Загора.

Повече за НП и двете визити ще намерите тук:
в-к "Учителско дело" бр. 43, м.окт.2019 г.
"Педагози, които вдъхновяват"

Download file