Средно училище “Гео Милев” Варна

Училище с традиции в чуждоезиковото обучение

Първи обмен на ученици от проект по програма "Еразъм+"

20.11.2018  |   Новини
             Ученици от пети и шести клас гостуваха на свои връстници в Рим, Италия. Те са участници в проект  по програма „Еразъм +”.   СУ „Гео Милев”  е координатор по проекта "Forceful History and language -applying competence- based methodology”/ Силна история и език – прилагане на методи изграждащи умения /компетенции/.
              В продължение на седмица учениците посещаваха сгради, обекти и места  свързани с римската история. Всекидневно те  изпълняваха    различни задачи по определена тема.
             В първия образователен обмен участваха по шест ученици от България, Испания и Унгария, а техни домакини бяха 18 ученици от Istituto Comprensivo “Largo Volumnia” - Рим, Италия. 
             Основната идея е да се наблюдават, търсят и анализират общите римски корени на нашата история като основа на съвременната европейска култура.Учениците имат задача да се запознаят и  изследват обектите на културното наследство от римската епоха във всяка страна.През двегодишния  период на проекта учениците ще работят  в  eTwinning и ще обменят резултатите от своите изследвания там.  
              Проектът е резултат от стремежа на  участващите  училища да подобрят мотивацията и практическите умения на своите ученици.
              През следващата година предстои образователен обмен в Испания и Унгария, а през м.април 2020 г. СУ „Гео Милев” ще посрещне учениците от училищата партньори от  Италия, Испания и Унгария.