Средно училище “Гео Милев” Варна

Училище с традиции в чуждоезиковото обучение

Доброто приобщава

18.12.2020  |   Новини
Средно училище „Гео Милев“ – Варна представи опита си за работа с родители по своята  програма „Приобщаване в начален етап, по  покана на издателство Klett.  В уебинара се включиха  над 200 участници от цялата страна.

Запис от уебинара, може да видите на линка:
https://www.youtube.com/watch?v=seLiP2E_JaU&feature=youtu.be
Презентация по темата ще намерите тук:
Download file

   Уебинарът започна с обръщение на   Албена Павлова – директор на СУ „Гео Милев“:

     Благодаря на Издателство „Klett“ за предоставената ни възможност да споделим своите педагогически виждания и дейността на Средно училище „Гео Милев“ – Варна, в посока изграждане на взаимодействие и сътрудничество с родителската общност!
     Основополагащо в нашата работа като учители, е убеждението ни, че ДЕТСТВОТО е един от най-важните периоди в развитието на човека.
     Период, в който се формира характера, себеоценяването, емпатията, поставят се основите на интелектуалното израстване. Това вменява огромна отговорност на нас като педагози и като личности. Отговорност, която ние сме поели като житейска мисия.
    Не можеш да дадеш на децата това, което нямаш в себе си.
    Децата имат нужда от нашето внимание и любов, за да разцъфнат и да покажат най-доброто от себе си. Но те имат нужда и от нашия пример и педагогическо взаимодействие, за да намерят и следват посоката по пътя на своето изграждане.
    Неотдавна четох, че думата „характер“ идва от старофренски и означава „отпечатък в душата“. Толкова е важно да не забравяме какво искаме да отпечатаме в душите на децата! Това е нашата родителска и учителска отговорност.
    Когато мислим за бъдещето на децата, ние всички мечтаем те да станат истински добри хора. Но те ще станат добри, ако ние, възрастните им дадем този пример, ако заедно с тях учим уроците на човечност, съпричастност, уважение и самоуважение. Този душевен компас е в нашите ръце и ние никога не трябва да го губим!
    Една от стратегическите цели на СУ „Гео Милев“ – Варна е изграждане на сътрудничество с родителската общност. Ние възприемаме родителите като много важен фактор в процеса на обучение и възпитание на децата. Те са безценен партньор в нашата работа. Ежегодно, чрез свои каузи, Училищното настоятелство подпомага дейностите по модернизация на училищната среда. Родителите участват в доброволчески, екологични, благотворителни акции. Заставаме заедно – рамо до рамо - учители, родители, ученици, работим заедно – ръце до ръце и вълшебствата се случват! Заедно се радваме на постиженията, заедно сме и когато търсим решение на проблемите. Тази екипност е безценна! Ние се чувстваме част от Фамилия „Гео Милев“!
    Няма да бъде пресилено ако кажа, че инвестицията в процеса на сътрудничество между учители и родители е инвестиция в посока опазване и развитие на нашето най-голямо национално богатство – децата!
    Благодаря на родителите на СУ „Гео Милев“ – Варна за прекрасните деца, които са отгледали и възпитали!
    Благодаря на учителите и на целия екип на СУ „Гео Милев“ за професионализма, за отдадеността и любовта, с която водят своите ученици!
    Благодаря на учениците на СУ „Гео Милев“ за радостта, с която изпълват дните ни и за ежедневната мотивация да бъдем по-добри!

                                                                                                              Светли празници!